Beitostølen for alle

beitostolen-skiloyperBeitostølen har en helt spesiell plass i skiglade nordmenn sine hjerter. Nordmenn er jo født med ski på bena, men de fleste er like glade i å se stjernene fly over den hvite snøen, som å gjøre det selv. Og det er kanskje ikke så rart når vi gjennom tidene har blitt kjente med fantastiske skipersonligheter som Bjørn Dæhlie, Bente Skari og Vegard Ulvang.

I dag er det selvsagt en yngre generasjon med skiløpere som drar publikum til Valdres og Beitostølen. I dag heier nemlig norske skientusiaster på navn som Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Therese Johaug og Marit Bjørgen. Alle disse fire navnene er superstjerner i Norge, og folk valfarter til Beitostølen for å se dem i aksjon på det dem kan absolutt best – nemlig skigåing. Å se en norsk skiløper kom først over målstreken på Beitostølen er en helt særegen opplevelse alle burde oppleve.

Beitostølen ligger i Øystre Slidre-kommune, og kan ikke sies å være verdens største sted. Her bor det nemlig kun 247 mennesker, og man merker kanskje derfor FIS-sirkuset bedre her enn andre steder. Men man kan også dra til Beitostølen når det ikke er verdenscup-renn, men når man ønsker å gå på ski selv.

Beitostølen Skisenter er åpent for alle mot en liten slum penger. Her ønskes både erfarne løpere, nybegynnere, familier og andre større grupper velkommen. Det er muligheter for både dem som ønsker å stå alpint, og for dem som ønsker å gå klassisk langrenn. Alpinanlegget er også åpent på kveldstid, for dem som har vansker med å ta av seg skiene når solen går ned.

På Beitostølen handler selvsagt nesten alt om ski, men man kan faktisk også besøke det lille tettstedet på sommeren. Da er det kjempefint å bo på Beitostølen Camping, å gå tur i naturskjønne omgivelser og å fiske noen ørret til middag.