Fiske i Valdres

fisking-sor-aurdal2Hvert år kommer det svært mange tilreisende til Valdres med kun ett mål for øyet: de skal fiske. Valdres byr nemlig på noen av de aller beste fiskemulighetene i hele landet, og det er spesielt ørreten Valdres er kjent for. Med over 3000 fiskevann er mulighetene mange for å få noen ørret på kroken før man drar hjem til middagsbordet.

Ørret til middag

Ørret er en fantastisk rosa fisk som kan minne litt om laks. I gammel, norsk tradisjon er det vanlig både å sylte og å røke ørreten, men det er like god servert dampet med nypoteter, agurksalat og en klatt med rømme. I disse dager har også poke-trenden inntatt hovedstaden. Poke er en rett fra Hawaii hvor rå fisk, som ørret, marineres lett i sitrus og serveres som en salat. Det er flere kokker som omtaler retten som halvveis sushi og halvveis ceviche. Om retten har kommet til Valdres enda er uvisst, men det er i alle fall sikkert at ørreten fra Valdres passer perfekt som poke.

3000 fiskevann

Det er mange muligheter for å fiske middagsørret i Valdres. Med over 3000 vanner, innsjøer, elver og bekker, kan det kanskje være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Et godt tips da vil være å spørre de lokale fiskerne siden de vil ha god oversikt over hvor ørreten biter. Ellers kan man kjøpe seg en fiskeguide utgitt av Valdres Kommune, eller man kan gjøre grundig research på internett, før man tar turen til Valdres.

Det er viktig at man husker på å kjøpe seg et fiskekort før man setter i gang, har man ikke dette kan man få bot. Man kan helt enkelt kjøpe fiskekort på turistkontorene i Valdres, og det er bare å spørre i resepsjonen om hjelp skulle man trenge det. Folk flest er generelt svært behjelpelige i Valdres og omegn, noe som er en av fordelene ved å reise til et mindre sted.