Fly til Fagernes Lufthavn

leirin_approachFagernes Lufthavn er den eneste flyplassen i Valdres, og skal du besøke området med fly vil du derfor mest sannsynlig lande på denne flyplassen. Likevel er det slik at Fagernes Lufthavn opererer mest som et tilbud for lokalbefolkningen, enn som en turistmagnet.

Avinor og gratis internett

Som de fleste flyplasser i Norge drives Fagernes Lufthavn av Avinor som er ansvarlige for den daglige driften på flyplassen. Som en moderne flyplass byr Fagernes Lufthavn på gratis internett slik at reisende helt enkelt kan være på nett mens de venter på flyet sitt. Dette gjør det også enklere med mobile boardingpass og andre praktiske ting som må ordnes på flyplassen. For å få gratis internett må man logge inn med en e-postadresse, deretter kan man surfe fritt i to timer. Skulle flyet være forsinket man forlenge de to timene ved å logge inn på nytt.

I hjertet av Valdres

Fagernes Lufthavn ble bygget i 1987 og har vært hjertet av flytrafikken i Valdres siden da. Det er også relativt korte avstander til Hallingdal og Gudbrandsdalen. De som bor i disse områdene vil derfor også ofte benytte seg av Fagernes Lufthavn sine tjenester. For lokalbefolkningen er flyplassen gull verdt, å skulle ta kjøreturen til Oslo eller Bergen er nemlig så lang at det sjelden er verdt det. For de som derimot skulle ønske å kjøre til flyplassen er det kjekt å vite at både privatbiler og busser kan stå gratis parkert.

Fagernes Lufthavn tillater også privatflyvninger, og kan man lese mer om dette på nettsidene til flyplassen, hvis man skulle ønske det. På disse nettsidene kan man også få mer informasjon om flyvninger til og fra flyplassen, samt fasiliteter og værvarsler. Det lønner seg alltid å sjekke om flyet er i rute før man drar til flyplassen. På denne måten slipper man en bomtur.