Mat i Valdres

e91211e82d0543d10f2053dc56bfe4bfSom nevnt flere steder på denne nettsiden er det slik at mange velger å ta turen til Valdres for å fiske sin egen middag. Fiskemulighetene i Valdres er mange og gode. Men man burde også utforske de fantastiske mattradisjonene i Valdres-området utenfor fiskevannene, de aller fleste vil bli positivt overrasket over tilbudet som finnes. Valdres byr både på fantastiske råvarer, men også gode spisesteder for de som ikke ønsker å lage maten selv.

Råvarer fra Valdres

Det bugner over av fantastiske råvarer fra Valdres, og kanskje er rakfisken spesielt godt kjent. Rakfisk er en delikatesse mange nordmenn spiser til jul, og som internasjonale turister ikke tåler lukten av. Men Valdres har også flere gode kjøttprodukter som spekeskinke og reinsdyr, i tillegg øker stølsmelken i popularitet hvert eneste år. Disse kartongene har funnet veien inn i nesten hver eneste dagligvarehandel i hovedstaden.

Ellers kommer man ikke utenom brunost. Mange tenker automatisk på Valdres når de tenker på brunost. Men det mange kanskje ikke vet at Valdres også byr på mange gode potetslag, som for eksempel “Valdres Fjelllpotet”. Denne passer perfekt sammen med rakfisk, flatbrød og en klatt med rømme.

Spisesteder i Valdres

Hvor skal man spise ute i Valdres? Ett tips er å dra innom ett eller flere av gårdsutsalgene i området. Men kan kan også få et helt fantastisk måltid på ordentlige restauranter som bareKOS og Storstua Restaurant. Valdres Mathus i Bagn er kanskje likevel det aller beste alternativet, her byr man virkelig på noe for alle. Valdres Mathus har også blitt kåret til Norges beste veimat, og er perfekt for alle som kjører gjennom Valdres på vei fra Oslo til Bergen. På menyen finner man alt, fra smørbrød, til burgere og husmannskost som rømmegrøt.

Det er tydelig at Valdres er en fantastisk sted å besøke for alle som er glad i mat, her kan man utforske utrolige råvarer og spennende restauranter.