På denne nettsiden finner du informasjon om Valdres, hvorfor du burde reise hit, samt informasjon om transport til og fra Fagernes Lufthavn.

Plasser midt i mellom Oslo og Bergen er det mange som forbinder Valdres med E 16 og Fylkesvei 51, men det går helt enkelt an å fly inn til Valdres hvis man ønsker det. Da flyr man til Fagernes Lufthavn. Det er derimot ikke flere enn én avgang om dagen, slik at man bør planlegge flygningen i god tid. Flyene går til og fra Norges hovedflyplass Gardermoen.

Valdres får også besøkende fra hele verden. Det er ingen tvil om at Valdres er et yndet turistmål. Kanskje har ikke hele verden fått opp øynene for mulighetene i Valdres enda, men nordmenn har i alle fall det. Spesielt populært blant norske tilreisende er fiskemulighetene i Valdres. Spesielt er ørretfiske godt i Valdres.

Det bor cirka 18000 mennesker i Valdres. Det kan ofte føles som om det bor enda flere her, spesielt når man hører den kjente, men kanskje ikke så kjære Valdres-dialekta over hele landet. For alle som er glad i språkhistorie er derimot Valdres et førsteklasses reisemål.

Mange kommer også til Valdres på grunn av Beitostølen, enten for å stå på ski selv i vintermånedene, eller for å få med seg verdenseliten gå skirenn. Hvert år besøker verdenseliten, inkludert Bjørgen og Northug, Beitostølen, som er er populært arrangement både blant skiløpere, lokale og tilreisende.

Valdres ligger i Oppland kommune og består av følgende kommuner: Nord-Aurdal, Sør-Aurdal, Øystre Slidre, Vestre Slidre, Vang og Etnedal. Uansett hvilken kommune man velger å besøke, er man garantert et fint opphold, men man altså fly inn til Fagernes Lufthavn uansett hvilken kommune man skal besøke.