Vakre Valdres Sommersymfoni

dsc_0023De fleste forbinder ikke Valdres med høykultur, men med fiske om sommeren og Beitostølen om vinteren. Valdres Sommersymfoni er med på å forandre dette bildet. Musikkfestivalen har lange røtter helt tilbake til 1994, men det er kun i det siste at nordmenn flest har fått øynene opp for den.

Valdres Sommersymfoni ble altså arrangert for første gang i 1994. Valdres Sommersymfoni er en vakker musikkfestival som fremhever den klassiske musikken. Hvert år, i juni måned, kommer en rekke fantastiske musikere fra inn- og utland til Valdres for å delta på festivalen. Mange av musikerne har internasjonalt kaliber. Festivalen kan også være et springbrett for de aller yngste.

Sonoko Miriam Shimano Welde er bare ett av mange fantastiske navn som har spilt på festivalen gjennom årene. Guro Kleven Hagen er en annen.

For mange tilreisende er gallakonserten kanskje den aller viktigste begivenheten, og her får man en 3-retters middag med på kjøpet. Gallakonserten er en glamorøs begivenhet som alle med forkjærlighet for klassisk musikk bør få med seg. Ellers er festivalprogrammet fullpakket av gode konserter som burde by på noe for de aller fleste.

Valdres Sommersymfoni har også satt i gang et helt spesielt program som de har valgt å kalle “Playing for a Future.” Målet med dette programmet er å hjelpe barn og unge i utviklingsland gjennom musikk og fadderordninger. Programmet har så langt vært en stor suksess som skaper musikkglede på tvers av landegrenser. “Playing for a future” har holdt på i seks år, men blir bare sterkere for hvert år som går. Flere av de etablerte musikerne som spiller på festivalen, som for eksempel Guro Kleven Hagen, er med i ordningen som faddere.

Valdres Sommersymfoni er altså en musikkfestival som skaper vakre sommerminner for både musikere, det generelle publikum og barn i utviklingsland. Dette er en festival man absolutt burde få med seg hvis man er i Valdres i juni.